Index
<
>
APPEARANCE / being
Typografisch onderzoek, 2018
Aan de basis van dit project staat het gedachten-experiment van het beschouwen van een letter als een entiteit en de analyse van het karakter daarvan. We zouden ze kunnen zien als levende wezens met een eigen wil, gevoelens, bewustzijn en verlangens. Het project richtte zich op het onderzoeken van hun eigenzinnige en tegendraadse wensen en het experimenteren met verschillende lettervormen in relatie tot elkaar en de tekst.

APPEARANCE / being
Type specimen, 2018
De letterproef APPEARANCE / being bevat een speculatieve reeks typografische experimenten uitgaande van het standpunt van letters, ontworpen door Maarten van Maanen. Door een a-semantische basis te nemen en tekstuele en illustratieve elementen toe te voegen, geven deze lettertypen een alternatief geluid aan het vastberaden karakter van ontwerp. Deze letterproef bevat een verscheidenheid aan teksten, citaten en ideeën van andersdenkende schrijvers.
Papier: Gmund Colors Matt, GC 32 Green, 200 grs/ Munken Polar Rough, 120 grs
Riso: omslag geprint in groen, binnen in paars
Met dank aan: Freek Lomme en Callum Dean
Fotografie: Blickfanger

Onomatopee geeft de letterproef uit en is hier te verkrijgen.
Stichting Stokroos heeft subsidie toegekend voor het ontwerp van het lettertypes en het drukken van de kunstenaarspublicatie.
Mede mogelijk gemaakt door Stichting Stokroos


font name: profil

font name: froh-mono
font name: der Mond
font name: snerl
font name: tanz-tanz